Blogi

Projektinhallinnan kulmakivet

Share |

Keskiviikko 11.11.2015 - Pasi Kivimäki, Pasaati Oy


Törmään aika säännöllisesti väittämiin siitä, mitä projektihallinta oikeastaan on. Tyypillistä näille väittämille usein on se, että projektihallintaa katsotaan kovin suppeasta näkökulmalla. Monesti tämä johtuu kokemuksen puutteesta tai väitteen esittäjällä on tavalla tai toisella oma lehmä ojassa asian suhteen. Tässä pari esimerkkiä väittämistä.

”Projektijohtaminen on tehtävien hallintaa”

Näin minulle väitti eräs työkalun edustaja  taannoin. Näkökulma varmasti saattaa olla lähellä totuutta silloin kun kyseessä on muutaman ihmisen kohtuullisen vakiomuotoinen ja pienikokoinen tekeminen. Varsinkin kun projektissa keskitytään ainoastaan toteutusvaiheeseen ja unohdetaan muut vaiheet. Yllätys ei tietenkään ollut, että edustajan työkalu ei auta projektipäällikköä eteenpäin muun kuin tehtävähallinnan osalta.

”Projektien johtaminen on viestintää”

Näkökulma joka varmasti pitää paikkansa jos asiaa katsotaan pelkästään viestinnän näkökulmasta. Tämä kuitenkin antaa todella suppean näkökulman projekteihin ja aliarvioi rankasti muita projektihallinnan kulmakiviä. Viestintä on erittäin tärkeää, mutta menestyksekäs projektihallinta perustuu useammalle kuin yhdelle peruskivelle.

Projektihallinnan kulmakivet

Projektihallinta pitää sisällään kymmenen kulmakiveä, jotka ovat kuvattu alla olevassa kuvassa. Kirjoitus jatkuu Pasaatin verkkosivuilla.

Blogikirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Pasaati Oy:n verkkosivuilla 26.10.2015

Avainsanat: projekti, johtaminen, hallinto, projektipäällikkö